Genel

Meme Koruyucu Ameliyatı? Meme Cerrahisi Fiyatları?

Meme Koruyucu Ameliyatı? Meme Cerrahisi Fiyatları?,Meme Koruyucu Ameliyatı, Meme Kanseri, Meme Kanserinden Korunma Yolları Nelerdir?

Meme Koruyucu Ameliyatı? Meme Cerrahisi Fiyatları?

   Meme koruyucu cerrahi, öncelikle erken evre kanserlerde yapılabilmektedir. İkinci olarak ise, lokal ileri meme kanserinde de uygun tedaviler (kemoterapi, radyoterapi, vs. gibi) yapılıp, hastalık biraz geriletildikten sonra, yine meme koruyucu cerrahi yapılabilmektedir.
Eğer ameliyattan önce kesin tanı iğne biyopsisi ile konmuş, tümörün tipi, yaygınlığı ve özellikleri değerlendirilmişse, hastaya en uygun cerrahi yöntem önceden hasta ile birlikte seçilir ve uygulanır.  Buna, meme kanseri için “ideal tedavi” diyoruz. Yazımızın içeriğinde sizlere meme koruyucu ameliyatı nedir? Meme cerrahisi hakkında tüm bilinmesi gereken detayları aktaracağım.

Meme Koruyucu Ameliyatı Nedir?

   Meme koruyucu ameliyat yapmak için, kanserin tek bir odaktan çıkmış olması veya çok odaklıysa,  en azından bir birine yakın olması gerekir. Yine meme koruyucu ameliyatlar için meme büyüklüğü ile tümörün büyüklüğü arasında bir orantı olmalıdır. Örneğin meme çok küçük buna karşılık tümör büyük ise, meme koruyucu ameliyat yapmak estetik açıdan tercih edilmeyebilir. Meme kanseri etrafındaki bir miktar sağlam meme dokusu ile birlikte çıkarılmaktadır. Çıkarılan tümör patolojik incelemeye gönderilmektedir. Yapılan incelemeler sonucunda tümör çevresindeki meme dokusunda (ameliyat sınırında) kanser hücrelerine rastlanırsa memeden daha fazla doku alınmaktadır. Kalan boşluk ise onkoplastik yöntemler ile meme dokusu kullanılarak kapatılmaktadır

Meme Koruyucu Cerrahi Kimlere Yapılabilir ?

   Memenin korunmasına yönelik meme koruyucu cerrahinin uygulanması ameliyat sonrası memenin kozmetik açıdan görünümünün bozulmasını engeleyerek yaşam kalitesinin artmasını sağlamaktadır.
Meme koruyucu cerrahi, meme tümörünün ( kanserli dokunun) geride kanser dokusu bırakmayacak şekilde, memeden güvenli olarak çıkartılmasıdır. Memenin korunmasını isteyen tüm hastalarda meme koruyucu cerrahi yapılabilir. Ancak meme kanseri meme içinde birden fazla bölgede ise (Mültisenrik tümör), hastada gebelik mevcutsa, hasta daha önce radyoterapi geçirmişse, hastada kollajen vasküler hastalık mevcutsa , tümör büyük meme küçükse yani meme tümör oransızlığı varsa ve tümör 5 cm den büyükse , meme koruyucu cerrahi yapmamaktayız.
Meme koruyucu cerrahi yapılmayan tümörlerde meme cildi ve meme başı korunarak meme dokusu tamamıyla boşaltılmakta ve silicon implant ile normal meme görünümü kazandırılabilmektedir.
Meme koruyucu cerrahi yapamadığımız tümörün 5 cm den büyük olduğu hastalarda veya meme tümör oransızlığı olan hastalarda önce kemoterapi uygulanarak tümör küçültülür ve sonra meme koruyucu cerrahi yapılabilir.

Meme koruyucu cerrahi kimler için uygun değildir?

• Koruyucu amaçlı radyoterapi alması uygun olmayan hastalar
• İnflamatuar meme kanserli hastalar
• Memede birden çok alanda kanser saptanması
• Gebeliğin erken döneminde meme kanseri saptanması.
• Kalıtsal meme kanserli hastalarda
• Küçük meme hacmine sahip hastalarda
• Büyük boyutta memesi olan hastalarda
• Meme koruyucu cerrahi sonrası pozitif sınırın tekrarlayan kez devam etmesi
 Meme Koruyucu Ameliyatı Fiyatları
Meme koruyucu ameliyatı fiyatları kullanılacak tekniğe göre değişkenlik gösterir.

Meme Koruyucu Ameliyatı, Meme Kanseri, Meme Kanserinden Korunma Yolları Nelerdir?
Meme Koruyucu Ameliyatı? Meme Cerrahisi Fiyatları?

Meme Koruyucu Ameliyatı Sonrası ?

   Meme koruyucu ameliyatı sonrası hasta takip edilir ve radyasyon tedavisi süreci başlar. Hastalığın yeniden ortaya çıkmasına karşılık önlemler alınır. Tekrar ameliyat süreçlerine dahil olmaması adına radyasyon tedavisi uygulamalarıyla süreç yönetilir. Daha önce meme koruyucu cerrahi ve radyasyon tedavisi görmesine rağmen tekrar aynı problemle karşılaşan hastalarda meme koruyucu ameliyatı önerilmemektedir.

Memede fark edilen her kitle kansere mi işaret eder?

   Memede ele gelen kitlelerin % 90’ından fazlası kanser değildir. Bunlar; genellikle meme içinde büyüyen fibrokistlerdir. Ele gelen bu yapılar hastalar tarafından tümör zannedilmektedir. İyi huylu tümörler büyüyebilir, memenin kendisi kitle gibi bir hal alabilir. Daha çok regl öncesi dönemde meme içyapısı çok yoğun olduğu için o dönemde özellikle bu dönemde meme kontrolü yapan kişiler, memesinde kitle var olduğu düşüncesi ile endişelenmektedir. Detaylı bilgi için sayfamızda bulunan diğer yazılarıma göz atabilir veya direkt olarak bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Memede ortaya çıkan fibrokistlerin kansere dönüşme riski var mıdır?

   Fibrokistler kansere dönüşmez. Bunlar meme içindeki fizyolojik değişikliklerdir. Regl bittikten sonra yumurtalıklardan önce östrojen sonra progesteron hormonu salgılanır. Östrojen meme içinde süt kanallarını genişletir ve dallandırır. Sonra progesteron hormonu da süt yapan hücreleri çoğaltır. Meme içinde hacim artması olur ve memede gerginlik hissedilir. Eğer kadın hamile kalırsa ve o yapılar devam eder, doğumdan sonra süt salgılanır. Eğer kadın hamile kalmazsa o zaman hormonların seviyesi düşer ve çocuk için hazırlanmış olan yapılar rahim içinden atılır. Meme içinde çoğalan hücreler ise eski haline döner. Bu olay her ay devam eder. Bu hücrelerin kaybolması esnasında bir grup hücre kalır ve meme içinde ve bunlar fibrokistik yapıları oluşturur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir